Kuchnia

Przekąski, dodatki, sosy

MUS Z AWOKADO I KOZIEGO SERA | Kulinarne zapiski

MUS Z AWOKADO I KOZIEGO SERA

3 awokado
6 łyżek koziego sera
( twarogu lub kremowego)
2-3 ząbki czosnku
garść kolendry
limonka
oliwa
mielone chili, sól, pieprz do smaku

do dekoracji dowolnie:
kiełki, kawior, kawałki wędzonego łososia, ugotowane na twardo połówki jajek przepiórczych ...
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Kolendrę opłukać.
Limonkę sparzyć, otrzeć skórkę.
Awokado przekroić, usunąć pestki, wyjąć miąższ.
Awokado i kolendrę umieścić w blenderze, dodać sok z limonki i skórkę- zmiksować. Dodać serek i 2-3 łyżki oliwy, ponownie zmiksować.
Doprawić i dobrze wymieszać.
Mus rozłożyć do niewielkich pucharków ( kieliszków) i odstawić na 30 minut do lodówki. Ozdobić przed podaniem dowolnie wybranymi: kiełkami, kawiorem, łososiem, jajeczkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation