Kuchnia

przepisy fit

Granola jagodowa: prosty przepis na szybkie i pełnowartościowe śniadanie

Domowa granola to bardzo łatwy w przygotowaniu dodatek do jogurtu czy mleka. Wystarczy wszystko wymieszać, upiec by później cieszyć się pysznym dodatkiem do śniadania ;)



Składniki:
Jagody - 1,5 szklanki
Miód - łyżka
Płatki owsiane - 2 szklanki
Wiórki kokosowe - 3 łyżki
Sezam - 2 łyżki
Nasiona słonecznika - 3 łyżki



Sposób przygotowania:

Zmiksuj jagody z miodem.
Do zmiksowanych jagód dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Granolę rozłóż równo na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 40 minut (granolę należy przemieszać co 10 - 15 minut).
Ostudzoną granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku lub pojemniczku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation