Sport i fitness

South beach

Ryba po grecku

składniki

1/2 kg filetów ryby np dorsz,panga,mintaj

1/2 kg cebuli 250g przecieru pomidorowego w kartonie - nie koncentratu!

olej -np. 100%rzepakowy/oliwa

sól pieprz

fit-up do ryb

sposób przygotowania

Cebulę obrać ,poszatkować na plastry. oliwe (dosc duzo) rozgrzać na patelni wrzucić krążki cebuli i smażyć do miękkości -nie rumienić! odlać wiekszość tłuszczu Wlać przecier, doprawic solą i sporą ilością pieprzu Chwilę dusić ten sos. Odstawić. Rybę pokroić w kawałki natrzec solą i przyprawą smarzyc na patelni , delikatnie obracając Do naczynia dać na dno odrobine sosu pomidorowego na to rybe, przykyć dokładnie sosem pomidorowym ,znowu ryba i na wierzch sos pomidorowy.


- See more at: http://www.dietasouthbea.ch/ryba-po-grecku#sthash.epY5kJBB.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation