Kuchnia

tarty,zapiekanki,pizza

Tarta z czterema serami

Dowolne ciasto kruche, czasami stosuję też cienką warstwę ciasta drożdżowego.

Nadzienie serowe

500 g sera białego tzw. sernikowego użyłam sera " mój ulubiony" jakaś prorocza ta nazwa
150 g fety
150 g sera lazur niebieski
100 g mozzarelli
2 cebule
2 jajka
500 g pomidorków koktajlowych
sambal oelek lub ostra papryczka użyłam sosu tao tao
pieprz świeżo mielony
oliwa

Uwaga: ja nie solę feta jest bardzo słona

Wykonanie

Fetę i lazur kruszymy, mieszamy z białym serem. Cebulę siekamy i lekko podduszamy na łyżce oliwy. Wszystkie składniki mieszamy razem( poza pomidorkami i mozzarellą). Nadzienie nie będzie idealnie gładkie ale tak jest dobrze.

Formę do tarty o średnicy 26 cm wypełniamy warstwą ciasta na to nakładamy nadzienie. Wyrównujemy nadzienie i układamy na nim pomidorki, lekko wciskając , posypujemy mozzarellą.

Pieczemy około 50 min. w temp.180 *C z termoobiegiem. Ja zawsze piekę do zrumienienia powierzchni.

Hedoniacake
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation