Kuchnia

Kulinaria

Corn dogi czyli parówki w cieście kukurydzianym
Składniki (duża porcja na około 30 sztuk):
- parówki (jeśli są krótkie parówki dziecięce to bierzemy je w całości, zwykłe parówki kroimy na pół)
- 2 i 2/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jaja
- 1 i ½ szklanki mleka
- sól, pieprz
- olej do smażenia, patyki do szaszłyków

W jednym naczyniu należy wymieszać suche składniki, a w drugim mleko i jaja. Połączyć razem i wyrobić krótko mikserem. Masę przelać do szklanki (będzie jej więcej niż jedna szklanka :)). W parówki wbić patyczki. Parówki maczać w masie. Masa powinna dokładnie je oblepić. Smażyć na gorącym tłuszczu w wysokim garnku lub frytownicy do zezłocenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation