Kuchnia

bezglutenowa

Leczo z soczewicą
Składniki:
1 duża ulubiona kiełbasa
1 duża cebula
1 duża czerwona papryka
1 chili
2 ząbki czosnku
200 ml passaty pomidorowej
300 ml wody
pół szklanki czerwonej soczewicy
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka oregano
1 liść laurowy
sól
olej rzepakowy
(przepis na 3 porcje)

Kiełbasę kroimy w plasterki, smażymy do zrumienienia. Do patelni wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę paprykę i pokrojone w mniejsze kawałki chili, cebulę i czosnek. Smażymy około 5 minut. Po tym czasie wlewamy wodę, passatę, wsypujemy soczewicę, dorzucamy liść laurowy, sól i oregano. Gotujemy 10 minut. Na koniec całość posypujemy natką. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation