Kuchnia

bezglutenowa

BEZGLUTENOWE BROWNIE BEZ CUKRU

Wilgotne i lepkie od czekolady, a przy tym zupełnie bezgrzeszne brownie... No dalej, może jeszcze kawałek?


Forma 29 x 21 cm


Banany obieramy i blendujemy w misce na jednolitą masę. Dodajemy mąkę jaglaną. Mieszaj. Powoli dodajemy mleko, tak by masa była mokra i delikatnie rzadka. Dodajemy szczyptę soli i proszek do pieczenia. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do masy i mieszamy dokładnie. Ciasto powinno mieć jednolitą barwę. Na koniec dodajemy olej i mieszamy. Przelewamy ciasto do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy czekoladowymi groszkami. Ciasto pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku do suchego patyczka, około 45 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation