Kuchnia

Babeczkowo

Muffinki budyniowe

Najpierw gotujemy budyń w proporcjach: 1 budyń (torebka wielkości na 500 ml mleka) na ok. 300 ml mleka - budyń ma być gęsty.

Piekarnik nagrzewamy do 160 st. C

Masło roztapiamy w rondelku i rozpuszczamy w nim cukier.
W dużej misce mieszamy mąkę, proszek i sodę.
W małej misce mieszamy jajka z mlekiem.

Do suchych składników dolewamy mieszankę mleka z jajkami i masło z cukrem. Wszystko niezbyt długo mieszamy. Ciasto powinno mieć grudkowatą konsystencję.

Wlewamy ciasto na dno foremek ( na wysokość ok. 1 cm) - silikonowych lub do papilotek umieszczonych w formie. Następnie nakładamy łyżką masę budyniową. Na każdej muffince kładziemy 1 kostkę mlecznej czekolady. Następnie przykrywamy je pozostałym ciastem.

Pieczemy ok 25 min.

www.muffinkarnia.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation