Kuchnia

Babeczkowo

Pełnoziarniste cupcakes z jagodami

200 g margaryny
300 g pszennej mąki pełnoziarnistej
140 g cukru brązowego
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia

krem:
100 ml śmietanki 30%
80 g serka mascarpone
łyżeczka cukru pudru
łyżeczka śmietanfixu
3 łyżki rozmrożonych jagód

Margarynę miksujemy z cukrem brązowym i jajkami.

Dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

Ciasto przekładamy do 3/4 wysokości papilotek.

Pieczemy ok. 40 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku ( do suchego patyczka).

Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki śmietanfixu i łyżeczki cukru pudru.

Dodajemy mascarpone i jagody i miksujemy na najmniejszych obrotach.

Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone babeczki.

http://mientablog.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation