Kuchnia

sosy,dipy,pasty

Bakłażany w jogurcie - ugotuj.to
Bakłażany w jogurcie - składniki:

2 bakłażany
400 ml gęstego jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (opcjonalnie)
olej do smażenia
sól
pieprz

Bakłażany w jogurcie - sposób przygotowania: Bakłażana pokrój na grube plastry, posól i odstaw na sitku na 20-30 minut, aby puściły sok. Po tym czasie przepłucz plastry, osusz, usmaż na oleju z obydwu stron na złocisty kolor i wyjmij na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Jogurt połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Bakłażany przełóż do dużej miski, zalej sosem jogurtowym i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki, jeśli ją lubisz. Bakłażany są najlepsze po kilku godzinach, kiedy smaki się przegryzą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation