Kuchnia

sosy,dipy,pasty

Pasty na kanapki – 5 zdrowych przepisów Fashionelka.pl
Pasta fasolowo-cebulowa

Składniki:
– 2 szklanki ugotowanej fasoli
– 3 cebule (ja użyłam 2 czerwonych i jedną cukrową)
– 2 łyżki sosu sojowego
Przyprawy
– pieprz, sól,
– 1/2 łyżeczki majeranku
– 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
– 1/2 łyżeczki tymianki
– łyżeczka kminku (ziarenka)
– 3 ziela angielskie
– 3 liście laurowe
– 1/2 szklanki przegotowanej wody (+/-)
– 2 łyżki oleju rzepakowego/masła klarowanego
pasta-fasolowa-1050x657Przygotowanie
Ugotowaną fasolę blendujemy (lub rozgniatamy) razem z sosem sojowym i wodą (dodawajcie ją powoli, jeśli zauważycie, że 1/2 szklanki to za dużo, dodajcie mniej. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę razem z angielskim zielem i liśćmi laurowymi. Zdejmujemy z kuchenki gdy cebula się zeszkli. Cebulę dodajemy do fasolowej masy i ponownie blendujemy (nie zapomnijcie o wyjęciu angielskiego ziela i liści laurowych). Moja pasta nie jest gładka, jest smaczniejsza kiedy wyczuwamy kawałki fasoli czy cebul
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation