Kuchnia

sosy,dipy,pasty

ChilliBite.pl - motywuje do gotowania!: Rewelacyjna pasta z awokado i fasoli
Kremowa, rześka, cudownie zielona, pachnąca kolendrą pasta z awokado jest świetnym pomysłem na lekkie śniadanie lub drugie śniadanie. Możesz zabrać ją na piknik - spakuj pastę do słoika i schowaj do torby termicznej. Jeśli zrobisz pastę z fasoli w puszce, przygotowanie całości zajmie nie więcej niż 5 minut. Pasta nie wymaga dosalania, kolendra, cytryna i biały pieprz robią robotę. No i mniej soli = więcej zdrowia!

Zielona pasta z awokado i fasoli
100g ugotowanej białej fasoli lub fasoli z puszki
100g miąższu dojrzałego awokado (1 niewielki owoc)
2 łyżki soku z cytryny
1/3 łyżeczki skórki otartej z niewoskowanej cytryny
1/2 pęczka świeżej kolendry
świeżo mielony biały pieprz

Rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków awokado z fasolą, dopraw sokiem i skórką z cytryny, dodaj posiekaną kolendrę i oprósz świeżo mielonym białym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation