Kuchnia

sosy,dipy,pasty

Masło w wielu smakach
Masło ziołowe

Składniki: 10 dag masła, po 1 łyżce posiekanego koperku i natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, sól.

Do miseczki włóż miękkie masło, zioła oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem. Dopraw do smaku solą.

Masło pomidorowe

Składniki: 10 dag masła, 4 suszone pomidory w oleju, 2 ząbki czosnku, sól, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.

Miękkie masło przełóż do miseczki, dodaj pozostałe składniki. Rozdrobnij blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy.
Masło czosnkowe

Składniki: 10 dag masła, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz biały.

Do miękkiego masła dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmiksuj blenderem lub dokładnie wymieszaj widelcem. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation