Kuchnia

kuchnia

abcdieta od kuchni: Dietetyczne mini serniczki, serduszka, czerwone porzeczki...

Składni, których potrzebujesz do przygotowania mini sernicznków:

twarożek chudy śmietankowy 400g
4 białka
2 łyżki miodu lub słodzik lub brązowy cukier
1 laska wanilii
szczypta soli
oliwa do posmarowania foremek
pół łyżeczki proszku do pieczenia
do dekoracji: czerwone porzeczki, serek waniliowy homogenizowany


1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.
2. Twarożek odsączamy na sitku. Miksujemy go razem z miodem i laską wanilii.
3. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy pianę z białek i proszek do pieczenia do masy serowej. Całość delikatnie mieszamy.
4. Smarujemy foremki oliwą i wypełniamy je przygotowaną masą.
5. Pieczemy przez 20 minut. Po upieczeniu babeczek nie wyjmujemy od razu, tylko zostawiamy je w wyłączonym piekarniku przez 10 minut.
6. Wierzch jeszcze ciepłych babeczek smarujemy serkiem i dekorujemy czerwonymi porzeczkami.
Smacznego :)


http://abcdietaodkuchni.blogspot.com/2013/08/dietetyczne-mini-serniczki-serduszka.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation