Kuchnia

na osłodę

Składniki:

Jasny krem:

100 g miękkiego masła
4 płaskie łyżki cukru pudru
200 g kremowego serka typu Philadelphia, Mój ulubiony
½ szklanki mleka w proszku

Ponadto:

5 wafli – andrutów (26*26 cm)
1 puszka masy krówkowej (400 g)

Wierzch:

150 g mlecznej czekolady
1 łyżeczka masła
5 łyżek mleka
1 szklanka kaszy jaglanej preparowanej


Wykonanie:

Jasny krem:

Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać serek, a następnie mleko w proszku, dokładnie zmiksować.

Na pierwszym waflu rozsmarować połowę kremu, równo rozsmarować, przykryć kolejnym waflem, rozsmarować pozostały krem.

Przykryć waflem, rozsmarować połowę masy krówkowej, przykryć kolejnym waflem, rozsmarować pozostałą masę krówkową.

Wierzch:

Do rondelka przełożyć mleko oraz masło, podgrzać, wsypać połamaną czekoladę, roztopić na małym ogniu. Wsypać preparowaną kaszę, wymieszać. Rozsmarować całość równomiernie na wierzchu.

Wstawić ciasto do lodówki, najlepiej na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation