Kuchnia

zupy

Zupa rybna -
Zupa rybna

Składniki: 1,5 litra wody, 100 g marchwi, 70 g selera, 2 średnie pomidory, 500 g fileta z dorsza, 150 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 150ml słodkiej śmietanki, 1 łyżka mąki, 50 g pora (jasna część), 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, sos sojowy do smaku.

Przygotowanie: marchewki obrać i pokroić, selera podzielić na mniejsze kawałki. Ugotować w osolonej wodzie. Po kilku minutach dodać kawałki filetów z dorsza. Obie śmietanki połączyć, zahartować, a następnie wlać do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dołożyć do całego wywaru, a następnie doprawić do smaku sola, pieprzem i sosem sojowym. Zupę podawać z makaronem i natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation