Kuchnia

ciasta i inne słodkości

Pomysłowe ciasto

Składniki na ciasto:
25 dkg mąki
20 dkg cukru
3 łyżki kakao
szczypta soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
25 dkg roztopionego masła
2 jajka
200 ml coca- coli
75 ml mleka

Składniki mokre mieszamy osobno, składniki suche osobno. Mokre wlewamy do suchych, mieszamy. Wlewamy do formy 24x24 cm wyłożonej pergaminem. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na 2 placki.

Składniki masa budyniowa:

3 opakowania budyniu śmietankowego
2 galaretki agrestowe
kostka masła

Dodatkowo:

3 łyżki kremówki
opakowanie nadziewanych pierniczków
5 dkg gorzkiej czekolady

Budynie mieszamy z jedną szklanką wody, gotujemy w 1 litr wrzątku. Wsypujemy galaretki. Mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Masło ucieramy dodając budyń.

Pierniczki przekrawamy na pół. Czekoladę roztapiamy z śmietaną kremówką.

Przełożenie ciasta: placek - 1/2 kremu - placek - reszta kremu - przekrojone pierniczki - polewamy czekoladą.

Wstawiamy na całą noc do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation