Kuchnia

ZUPY

Zupa pieczarkowa- krem


500 g pieczarek
1 duża marchew
2 średnie ziemniaki
2 łyżki masła
1 cebula
150 g kwaśnej śmietany
sól morska, świeżo zmielony pieprz
1 kostka rosołowa
natka pietruszki

Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, zeszklić na maśle, dodać pieczarki i podsmażyć. Przełożyć do większego garnka. Następnie dodać umyte, obrane i pokrojone warzywa: marchew, ziemniaki. Zalać około 1,5 litra wody, włożyć kostkę rosołową, gotować pod przykryciem przez 15 minut. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Dodać śmietanę (wczesniej wymieszać z kilkoma łyżkami zupy), doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

http://ginamrozek.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1140652
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation