Kuchnia

ZUPY

Najlepsza zupa grzybowa


300-500 g świeżych leśnych grzybów
3 średnie ziemniaki
1-2 marchewki
800 ml wywaru z warzyw lub bulionu warzywnego
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
1 mała cebula
200 ml mleka
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól morska, świeżo zmielony pieprz, rozdrobniony kminek do smaku



Obrane, umyte i pokrojone w równe kosteczki ziemniaki i marchewkę oraz oczyszczone i pokrojone grzyby włożyć do garnka, zalać zimnym wywarem, dodać sól, pieprz, kminek. Gotować prze około 10 minut.

Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną cebulę, posypać mąką, krótko podsmażyć i rozprowadzić mlekiem, wlać do wywaru ciągle mieszając. Gotować na małym ogniu jeszcze przez 10-15 minut. Przed podaniem posypac pietruszką.

Smacznego !

http://ginamrozek.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1140652
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation