Kuchnia

Danie wegetariańskie

PIECZONA DYNIA PIŻMOWA

– 1 dynia piżmowa
– mieszanka warzyw mrożonych
– garść mrożonych grzybów (u mnie opieńka miodowa)
– pół szklanki kaszy kuskus
– tymianek, oregano do smaku
– sól i pieprz do smaku

– dynie przepołowić, wydrążyć pestki i ponacinać, wstawić do piekarnika na 30 minut w 200°C
– w tym czasie zalać kuskus wrzątkiem do wysokości ok 0,5 cm ponad kaszę, pozostawić na 15 min.
– mrożone warzywa i grzyby poddusić na parze,
– wymieszać warzywa z kuskusem, doprawić ziołami i solą i pieprzem
– przełożyć nadzienie do dyni i wstawić jeszcze do piekarnika na 15 minut
– po wyjęciu posypać natką pietruszki
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation