Kuchnia

Odchudzanie bez kitów

Pomidor faszerowany mięsem – Odchudzanie bez kitów
Składniki
5 dużych pomidorów
500 g mięsa mielonego drobiowego
1 jajko
20 g bułki tartej
opakowanie sera feta
kilka oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek
2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania
Mięso wyrabiamy z bułką tartą i jajkiem.
Fetę kroimy w kosteczkę, siekamy oliwki i miażdżymy ząbki czosnku.
Mieszamy rozdrobnione składniki z mięsem, przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Wydrążamy środek pomidorów i wypełniamy farszem.
Pomidory układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej nasmarowanym oliwą z oliwek.
Pieczemy przez godzinę w temp. 180°C, pod przykryciem.
Z wydrążonego miąższu robimy sos - podduszamy z oliwą oliwek i tymiankiem.
Pomidory po upieczeniu polewamy sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation