Kuchnia

Odchudzanie bez kitów

Kurczak po chińsku – Odchudzanie bez kitów
Składniki
150 g mięsa z piersi kurczaka
100 g świeżego ananasa
100 g papryki zielonej
½ marchewki
30 g cebuli
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy z oliwek
kilka kropli sosu sojowego
curry
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Mięso z piersi kurczaka kroimy w cienkie plastry.
Ananasa obieramy, pozbawiamy twardego środka i kroimy w kostkę.
Marchewkę obieramy i kroimy w paski, natomiast paprykę po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w drobną kostkę.
Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy, po czym podsmażamy na oliwie z oliwek.
Na patelnię dodajemy mięso i podsmażamy przez kilka minut.
Następnie dodajemy wcześniej przygotowane warzywa i ananasa.
Doprawiamy sosem sojowym, curry, pieprzem i solą do smaku.
Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation