Kuchnia

Odchudzanie bez kitów

Papryki faszerowane – Odchudzanie bez kitów

Składniki
2 papryki zielone
ryż brązowy 40 g
mięso mielone z indyka 130 g
pomidor 30 g
kukurydza konserwowa 10 g
1 cebula
1 czosnek
oliwa z oliwek 20 g
bazylia
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę z czosnkiem drobno siekamy i szklimy na oliwie z oliwek.
Następnie dodajemy mielone mięso i podsmażamy przez kilka minut.
Dorzucamy pomidora pokrojonego w kostkę i kukurydzę konserwową. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem do smaku. Papryki zielone myjemy i usuwamy szypułki.
Napełniamy papryki wcześniej przygotowanym farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 1700 C przez około 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation