Kuchnia

Odchudzanie bez kitów

Gulasz z wołowiny – Odchudzanie bez kitów

Składniki
120 g mięsa wołowego
100 g żółtej papryki
100 g pieczarek
3 łyżki oliwy z oliwek
czosnek
liście laurowe
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
papryka chilli
sól do smaku
Sposób przygotowania
Cebulę drobno kroimy.
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i cienko kroimy. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski.
Wołowinę po umyciu także kroimy w paski. Mięso przyprawiamy solą i papryką chilli.
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek. Następnie wkładamy pieczarki, paprykę, mięso wołowe. Dodajemy pieprz ziarnisty, liście laurowe, ziele angielskie oraz drobno posiekany czosnek.
Pieczemy w piekarniku pod przykryciem przez około 1,5h w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation