Kuchnia

drobiowe rozmaitosci

Masz wolny kwadrans? Zrób tę przekąskę! DomPelenPomyslow.pl


500g mielonych piersi z kurczaka
2 łyżki świeżo wyciśniętego czosnku
1 łyżka mielonego imbiru
2 szklanki siekanej kapusty
1 szklanka siekanej marchwi
1 zielona cebula w plasterkach
2 łyżki mąki
łyżka wody
1 litro oleju do smażenia
ciasto francuskie gotowe ze sklepu
Najpierw przygotujemy farsz. Mielonego kurczaka, imbir, czosnek mieszamy i podsmażamy aby się zarumienił. Dodajemy odrobinę kapusty, marchwi, cebulę i mieszamy aby połączyć składniki i przez 5 minut trzymamy na małym ogniu.

W małej misce mieszamy mąkę i wodę, z której zrobi się pasta do zawijania naszych kurczakowych sajgonek.

Bierzemy rolkę ciasta i nakładamy farsz, a następnie zawijamy tak jak sajgonki. Brzeg łączymy naszą pastą z mąki aby się nie rozklejały.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation