Kuchnia

mniam! dodatki

DOMOWA NUTELLA Z KASZY JAGLANEJ

Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
tabliczka gorzkiej czekolady
2 dojrzałe banany
4 łyżki kakao bez cukru
4 łyżki miodu lub dowolnego produktu słodzącego
garść orzechów włoskich lub nerkowca
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli

Przygotowanie:
1. Upraż kaszę kilka minut na patelni lub w garnuszku po czym zalej ją wrzątkiem i gotuj.
2. Dodaj szczyptę soli.
3. Dodaj czekoladę (można wcześniej rozpuścić w kąpieli wodnej) do kaszy.
4. Skrój banany i posiekaj orzechy. A następnie dodaj je do kaszy z czekoladą.
5. Do całości dosyp kakao i dolej soku z cytryny i miodu.
6. Całość wymieszaj, a następnie zmiksuj na jednolitą masę.

Ta nutella nadaje się świetnie jako dodatek do wszelkiego rodzaju placuszków, naleśników, wafli, ciast, a nawet owsianki. Jak sami widzicie ma o wiele lepszy skład niż ta ze sklepu, a dodatkowo wiemy co do niej wkładamy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation