Kuchnia

bezglutenowo

Fit muffiny

Składniki (5 sztuk):

- 1 jajko
- ¾ szklanki płatków owsianych (wybierz wersję bez glutenu)
- pół łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 duży banan
- ¼ szklanki jogurtu naturalnego (bez dodatku cukru)
- 2 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 1 miarka odżywki białkowej (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wsyp do miski i zblenduj. Mieszaj tak długo, aż uzyskasz jednolitą masę. Uzyskaną masę przelej do silikonowych foremek, które będą lepszym rozwiązaniem niż ich papierowa wersja. Muffiny posyp odrobiną amarantusa ekspandowanego i wstaw do nagrzanego piekarnika (180 stopni). Piecz przez około 20 – 30 minut. Kontroluj stopień wypieczenia.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation