Kuchnia

mniam! fit na słodko

Fit bounty - bez cukru i mąki pszennej! - malutko od kuchni

Składniki:

200 g wiórków kokosowych
1 puszka mleka kokosowego (400 ml)
4 łyżki zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej
3 łyżki mąki kokosowej
1 łyżeczka mielonego lnu (opcjonalnie)
3 łyżki ksylitolu
50 g gorzkiej czekolady (połowa tabliczki)
wiórki kokosowe do dekoracji
Przygotowanie:

Wiórki kokosowe wymieszaj ze zmielonymi płatkami owsianymi, mąką kokosową, lnem i ksylitolem.
Wymieszane suche składniki porządnie wymieszaj z mlekiem kokosowym.
Odstaw na 15-20 minut do lodówki.
Po tym czasie wyciągnij masę z lodówki.
Prostokątną foremkę lub plastikowe pudełko wyłóż papierem do pieczenia.
Przełóż schłodzoną masę do pudełka/formy i wyrównaj.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Rozpuszczoną czekoladą polej „kokosową kostkę”.
Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Wstaw do lodówki na 15-20 minut.
Po tym czasie wyciągnij z lodówki, pokrój na kawałki i gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation