Kuchnia

mniam! fit na słodko

Crumble rabarbarowe bez glutenu i cukru - Good Spoon

Składniki:

5 łodyg rabarbaru
200 g truskawek
kilka kropel aromatu waniliowego
½ szklanki migdałów
1 szklanka płatków owsianych
2 łyżki masła lub oleju kokosowego
2 łyżki miodu
Dodatkowo: folia aluminiowa

Piekarnik rozgrzać do 180⁰. Rabarbar pokroić na małe kawałki, truskawki na ćwiartki lub połówki w zależności od wielkości. Wymieszać, dodać aromat waniliowy i przełożyć do naczynia do pieczenia. Można dodać łyżkę wody, przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Piec 25 minut.

W międzyczasie migdały zmiksować lub posiekać na mniejsze kawałki. Masło lub olej roztopić. Wymieszać wszystkie składniki i posypać nimi upieczony rabarbar. Wstawić do piekarnika i już bez przykrycia piec 20 minut.

Crumble rabarbarowe można podawać jeszcze ciepłe, ale wyśmienicie smakuje też na zimno, także na drugi dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation