Kuchnia

surówka

Buraczki na ciepło

Składniki:
-2 średnie buraczki
-1 cebula
-1 jabłko
-1 łyżka śmietany
-1 łyżka masła
-1 łyżka cukru
-2 łyżki octu jabłkowego
-szczypta soli

1. Buraczki gotujemy w całości. Następnie ścieramy na tarce o średnich oczkach.
2. Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażamy lekko na maśle, dodajemy starte buraczki i również starte na tarce jabłko. Podlewamy odrobiną wody tak, aby się nie przypalały podczas duszenia. Dodajemy cukier, sól, ocet jabłkowy. Dusimy wszystko 20 min.
3. Na koniec dodajemy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Buraczki są najlepsze jak przed podaniem postoją sobie pół godzinki. Podajemy na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation