Kuchnia

surówka

Surówka z kapusty pekińskiej i pora

Składniki

mała kapusta pekińska
marchew
mały por
50 ml przegotowanej wody (zimnej)
łyżka musztardy dijon
2 łyżki miodu
2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie z dodatkiem pomarańczy)
2 łyżki białego octu winnego
1/2 pęczka natki pietruszki
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:
Kapustę poszatkowałem ,dodałem startą na dużych oczkach marchew ,oprószyłem solą i odstawiłem. Pora pokroiłem w piórka ,również oprószyłem solą i odstawiłem na 2 godziny (w tym czasie można przygotowywać danie główne :)). Wodę ,musztardę ,miód ,ocet i oliwę wymieszałem w słoiku. Kapustę osączyłem ,dodałem do niej pora i posiekaną natkę pietruszki ,wlałem sos i dokładnie wymieszałem. Doprawiłem solą i pieprzem ,ponownie wymieszałem. Wstawiłem na 30 min. do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation