Kuchnia

ciasta cz.2

Biało-zielone ciasto tropikalne

Składniki:

paczka biszkoptów
990 ml zielonego soku pycholandia
3 budynie śmietankowe
10 łyżek cukru
660 ml śmietanki 30%
200 g wiórków kokosowych
płatki czekoladowe
*opcjonalnie 50 g masła

Na dno tortownicy o średnicy około 23 cm lub blachy 20 x 20 cm wyłóż biszkopty. Do garnka wlej 700 ml soku, dodaj 6 łyżek cukru, następnie zagotuj. Do miseczki wlej resztę soku oraz wymieszaj ją dokładnie wraz z budyniami. Wlej mieszaninę do gotującego soku, energicznie mieszając chwilę pogotuj zieloną masę budyniową. Gotową przelej na warstwę biszkoptów. Wyrównaj z wierzchu.
W drugim garnku zagotuj śmietankę wraz z 4 łyżkami cukru, dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Lekko ostudzoną rozłóż równomiernie na zielonej masie. Posyp płatkami czekoladowymi.

Wstaw na minimum 10 godzin do lodówki. Smacznego! :)

*do masy zielonej możesz dodać masło w trakcie podgrzewania soku; ciasto stanie się bardziej kremowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation