Kuchnia

nalewki

Likier rafaello - PrzyslijPrzepis.pl

25 kulek rafaello
80 g cukru kryształu
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 żółtka ( surowe)
200 ml śmietany 30%
200 ml wódki
230 ml mleka ( słodkie )

Kulki rafaello zmielić w blenderze lub młynku do kawy.
Cukier i cukier waniliowy również zmielić.

Zmielone umieścić w garnku, dodać żółtka(surowe) i śmietanę,wymieszać i podgrzewać na małym gazie do 70 - 80 stopni ( uważać żeby się nie zagotowało ) przez 4 minuty ciągle mieszając.
Po upływie tego czasu zestawić garnek dodać mleko i wódkę.
Położyć na gaz na mały ogień podgrzewać do 70 stopni przez 4,5 minuty ciągle mieszając (uważać aby się nie zagotowało.)

Wystudzić i przelać do butelek.
Wstawić do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation