Kuchnia

Przepisy

FRANCUSKIE CIASTO CYNAMONOWE BUŁECZKI
Sprawia, że 12 bułek cynamonowych
DO WYPEŁNIENIA:
• 1 pudełko kupionego w sklepie ciasta francuskiego (dwa arkusze 10 "x 15")
• ¾ kubek brązowy cukier
• 3 łyżki cynamonu
• 6 łyżek masła, zmiękczonych i podzielonych
DO LUKRU:
• 4 łyżki masła, zmiękczone
• 2 łyżki sera śmietankowego, zmiękczone
• ½ szklanki cukru pudru
• ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
KROK 1:
Rozgrzej piekarnik do 200 C. Nasmaruj patelnię 9 "x 13" i odłóż na bok.
Rozmroź dwie warstwy ciasta francuskiego zgodnie z kierunkiem pakowania. Arkusze ciasta francuskiego, które używam, mają wymiary 10 "x 15".
Po całkowitym rozmrożeniu odkurzyć powierzchnię roboczą za pomocą odrobiny mąki przed rozwinięciem ciasta. Rozwinąć i przycisnąć do szwów, aby całkowicie spłaszczyć. Upewnij się, że arkusze ciasta francuskiego są całkowicie rozmrożone; nie chcesz łamać paneli podczas rozwijania lub rozwijania arkuszy.
KROK 2:
Rozmroź dwie warstwy ciasta francuskiego zgodnie z kierunkiem pakowania. Arkusze ciasta francuskiego, które używam, mają wymiary 10 "x 15".
Po całkowitym rozmrożeniu odkurzyć powierzchnię roboczą za pomocą odrobiny mąki przed rozwinięciem ciasta. Rozwinąć i przycisnąć do szwów, aby całkowicie spłaszczyć. Upewnij się, że arkusze ciasta francuskiego są całkowicie rozmrożone; nie chcesz łamać paneli podczas rozwijania lub rozwijania arkuszy.
KROK 3:
W małej misce wymieszaj brązowy cukier i cynamon.
KROK 4:
Rozłóż 3 łyżki zmiękczonego masła na każdym arkuszu ciasta francuskiego.
Bardzo obficie posypać cynamonem i brązowym cukrem przez dwa arkusze. Posyp wszystko!
KROK 5:
Rzuć każdy arkusz od dołu do góry. Nie przejmuj się zbyt mocno, ale upewnij się, że nie jest zbyt luźny.
KROK 6:
Za pomocą ostrego noża pociąć każdą rolkę na sześć części. Najprościej to zrobić równomiernie, najpierw przecinając środek, a następnie wykonując dwa cięcia z każdej strony.
KROK 7:
Ostrożnie umieść rolki w trzech rzędach po cztery na natłuszczonej patelni. Część cynamonowej dobroci może wylewać się z dna; W porządku. Ciasta będą się nieco rozszerzać podczas pieczenia, a mieszanina cukru cynamonowego będzie tworzyła chrupiącą skórkę pod spodem.
Piec przez 25-28 minut lub do złotej. Pozwól usiąść i ostygnąć przez kilka minut. Podawaj na ciepło i na wierzch z lukrem, jeśli chcesz.
KROK 8:
Używając miksera stojącego lub miksera ręcznego, zmiksuj masło i twarożek razem w średniej misce. Dodaj cukier i ekstrakt waniliowy. Mieszaj, aż do całkowitego włączenia, a oblodzenie będzie gładkie. Rozłóż na ciepłych bułeczkach cynamonowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation