Kuchnia

Przepisy

ROZKOSZNE CIASTECZKA Z MĄKI KOKOSOWEJ –
SKŁADNIKI (7 sporych ciasteczek***)
60 g przesianej mąki kokosowej (dla pewności warto kupić dobrej jakości mąkę np. ja lubię taką)*
3 g sody oczyszczonej
szczypta soli
180 g bardzo dojrzałych bananów
150 ml mleczka kokosowego (z puszki; konsystencja gęsta, jak śmietana)
30 g oleju kokosowego
30 g cukru kokosowego + 10 ml syropu klonowego (można próbować z miodem lub samym syropem klonowym/daktylowym/ryżowym)
MOJE ULUBIONE DODATKI**
60 g mieszanki studenckiej
szczypta mielonego imbiru
PRZYGOTOWANIE
• Wymieszać mąkę z sodą i solą.
• W osobnej misce dokładnie zblendować banany, mleko, olej kokosowy i syrop.
• Połączyć dwie masy z dodatkami i wyrobić ciasto.
• Nagrzać piekarnik do 180°C. Piec 20 minut- 10 minut z termoobiegiem i 10 minut bez, tak, aby pięknie się zarumieniły, a nie spaliły 😉
• Zajadać same lub ze świeżymi owocami, musem owocowym bądź dla spragnionych bomby deserowej 😀  – domowym kremem orzechowym a la słony karmel lub domową nutellą. Przepisy wkrótce!
• Najlepiej smakują tego samego dnia!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation