Kuchnia

Przepisy

Pyszne kanapki zapiekanki ze szparagami! Idealne na majówkę!
Kanapki zapiekanki
Składniki:
na 6 kanapek

200 g brązowych i białych pieczarek

250 g szparagów

½ czerwonej cebuli

2 łyżki szczypiorku

¼ łyeczki suszonego tymianku

100 g żółtego sera

suszone płatki chili do posypania

50 ml oliwy z oliwek

6 kromek pszennego chleba

1 łyżka masła
Kromki chleba posmaruj oliwą i podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu. Odetnij kłosy szparagów. Resztę szparagów pokrój drobno i obgotuj w lekko osolonej wodzie przez 3 minuty. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Cebulę i grzyby pokrój w kostkę i usmaż na maśle. Dodaj obgotowane szparagi i kłosy. Dopraw szczypiorkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Smaż jeszcze przez 2 minuty. Rozłóż farsz na kanapki, posyp utartym serem i zapiecz kanapki w piekarniku do rozpuszczenia sera. Wyjmij i posyp resztą szczypiorku i chili. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation