Kuchnia

CHLEBY, BUŁY

Dietetyczny chleb twarogowy

Skladniki:
10 łyżek otrebów owsianych
200 gram chudego twarogu
3 jajka
3 łyżki slonecznika
0,5 łyżeczki soli
łyżeczka proszku do pieczenia
przyprawy wedlug uznania

Otreby miksujemy w blenderze na proszek po czym mieszamy go w misce z twarogiem. Dodajemy sól, proszek do pieczenia, pieprz i inne przyprawy, 2 łyżki slonecznika oraz 3 żółtka i mieszamy. Białka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do pozostałej masy. Wszystko delikatnie mieszamy. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy slonecznikiem i pieczemy 30 min w 170 stopniach aż sie ładnie przyrumieni. Chlebek jest pyszny zarówno cieply jak i na zimno oraz co ważne idealny na diecie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation