Kuchnia

kuchnia

Zapiekanka z halloumi


3 małe cukinie
4 średnie pomidory

1 mała cebula

4 cienkie kiełbaski jagnięce

jedno opakowanie halloumi

po łyżce kurkumy i kminu rzymskiego

po łyżeczce soli, słodkiej papryki i cayenne

oliwa z oliwek

garść porwanej świeżej bazylii

Nagrzej piekarnik do 220 C w trybie grilla. Posiekaj drobno cebulę, cukinię i pomidory w małą kostkę. Na patelni- użyj takiej którą można włożyć do gorącego piekarnika- rozgrzej oliwę- dodaj cebulkę. Gdy się zeszkli dodaj pociętą na mniejsze kawałki kiełbaskę. Po kilku minutach dodaj cukinię i pomidora, przyprawy i duś około 20 minut. Pokroj halloumi na cienkie plastry ok. 10 mm. Ułóż na warzywach. Zapiekaj w piekarniku przez kilka minut, aż halloumi nabierze złotego koloru. Podawaj z bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation