Kuchnia

naleśniki, placki, racuchy, omlety

Obiad | Stoliczku nakryj się - Przepisy i rysunki kulinarne
Moskole (pycha!):

1/2 kg gruli
1 jajko
1/2 szklanki maślanki
około 1 szklanka mąki
sól
Ziemniaki obierz i ugotuj. Całkowicie ostudź. Ubij na puree. Dodaj jajko, maślankę, mąkę (około 3/4 szklanki) i sól. Wyrób ciasto. Ciasto będzie się kleiło.

Rozgrzej patelnię. Ręce utytłaj w mące i z klejącego się nieco ciasta uformuj dość płaskie placki. Wrzuć na gorącą patelnię i smaż z obu stron.

Placki podawaj z masełkiem czosnkowym – miękkie masło połącz z wyciśniętym czosnkiem, dodaj koperek (niekoniecznie) i odrobinę soli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation