Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Rolada serowa z jajkami i szynką
Składniki:

40 dag żółtego sera (u mnie gouda)
4 jajka
25 dag szynki konserwowej
100 g miękkiego masła
200 g serka topionego (u mnie kremowy )
spory pęczek szczypiorku
pieprz i sól



Przygotowanie:
W garnku zagotowujemy wodę,wyłączamy .Ser wkładamy do woreczka strunowego,szczelnie zamykamy i wkładamy do wrzątku na 30-40 min ,Jajka gotujemy na twardo,studzimy ,i obieramy.
Masło miksujemy z serkiem topionym na gładką masę,dodajemy do niej pokrojony drobniutko szczypiorek,jajka i szynkę pokrojone w kosteczkę,doprawiamy solą i pierzem i dokładnie mieszamy.
Jak ser poleżał już we wrzątku 30-40 min to go wyjmujemy na stolnicę i rozwałkowujemy na prostokąt,na rozwałkowany ser wykładamy farsz i zwijamy ciasno w roladę .Gotową roladę zawijamy w papier do pieczenia a następnie w folię aluminiową .Schładzamy w lodówce najlepiej przez całą noc.Kroimy na drugi dzień przed samym podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation