Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Sałatka meksykańska

500 g mielonej łopatki
kapusta pekińska
papryka czerwona
pół puszki czerwonej lub czarnej fasoli
pół puszki kukurydzy
czerwona cebula
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka ketchupu
sól pieprz
łyżka oleju
2 łyżki przyprawy do dań meksykańskich

Przygotowanie:
Zobaczcie krótki film jak ją zrobić⇓⇓⇓




Na patelni na oleju podsmażamy mięso,doprawiamy solą ,pieprzem i przyprawą meksykańską.
jak się podsmaży to studzimy.

Kapustę pekińską kroimy i wrzucamy do miski,dodajemy pokrojone w kostkę paprykę i cebulę,dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę,dodajemy majonez i ketchup,mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation