Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Tortilla z mięsem mielonym

Składniki
• 500g mielonego mięsa (wieprzowo-wołowego)
• 2 marchewki
• 2 średnie czerwone cebule
• 4 ząbki czosnku
• 1 puszka kukurydzy lub fasoli (wg uznania)
• 1 puszka krojonych pomidorów
• odrobina suszonych płatków chili lub mała papryczka chili
• przyprawa do dań meksykańskich
• placki tortilla (można kupić gotowe lub przygotować samemu)
• 3 łyżki oliwy
• żółty ser
Odkryj świąteczne inspiracje na prezenty dla nabliższych.
Tak, jestem zainteresowany.
Nie, dziękuję.

Sposób przygotowania przepisu:
TORTILLA Z MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI

1. Cebulę siekamy, lekko podsmażamy na oliwie. Dodajemy mięso i mieszamy tak, aby nie było dużych gródek. Czosnek rozdrabniamy, dodajemy chili oraz przyprawę do dań meksykańskich (tak do smaku). Marchew obieramy i kroimy w małą kostkę, dodajemy do mięsa i podsmażamy ok. 10 min. Następnie dodajemy pomidory i trzymamy na średnim ogniu, aby odparować nadmiar płynu. Wsypujemy kukurydzę. Całość podgrzewamy ok. 3 min., potem możemy nakładać na kupione lub przygotowane wcześniej placki. Na koniec można dodać starty żółty ser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation