Kuchnia

Kuchnia

Curry z Pak choi przepis
Składniki
Kapusta chińska pak choi 300 gramów
mleko kokosowe 200 mililitrów
Bulion na włoszczyźnie Knorr 1 sztuka
Mieszanka ziół i przypraw Curry Knorr 2 łyżki
czerwona papryka 1 sztuka
boczniaki pokrojone w plasterki 200 gramów
olej 1 łyżka
puszka ananasa 1 sztuka
ziarna sezamu 2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pak choi. Oddzielnie pokrój łodyżki i listki w paski. Oczyść paprykę oraz grzyby i również pokrój w paski.

Krok 2
W rondlu smaż łodyżki, paprykę oraz boczniaki. Na końcu dodaj listki pak choi oraz Curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę. Odstaw całość na bok.

Krok 3
Do tego samego rondla wlej mleko kokosowe oraz 250ml wody. Dodaj kostkę Knorr. Dokładnie wymieszaj i gotuj całość 5 minut.

Krok 4
Ananas odcedź z puszki i pokrój w kostkę. Wraz z wszystkimi warzywami dodaj do zupy. Zagotuj całość i podawaj posypane ziarnami sezamu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation