Kuchnia

Zupy

Składniki

młoda bulwa selera

4 sztuki

Bulion na włoszczyźnie Knorr

2 sztuki

cukier

1 łyżeczka

Chili z Indii Knorr

0.25 łyżeczki

śmietana 18%

100 mililitrów

sok z cytryny

1 łyżka

pieprz

posiekana natka pietruszki

2 łyżki

masło

2 łyżki

woda-wrzątek

1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1

Obierz i pokrój selery w kostkę.
Krem selerowy - Krok 1
Krok 2

Rozgrzej w garnku masło i duś selery przez 5 minut, po czym dodaj cukier.
Krem selerowy - Krok 2
Krok 3

Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 1 litrze wrzątku i wlej do selerów. Dodaj chilli i gotuj przez 15 minut.
Krem selerowy - Krok 3
Krok 4

Zmiksuj zupę blenderem lub przetrzyj ją przez sito.
Krem selerowy - Krok 4
Krok 5

Następnie dodaj śmietanę i dopraw całość sokiem z cytryny oraz pieprzem. Podawaj gotowy krem posypany natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation