Kuchnia

obiad

Kotlety drobiowe z marchewką
Połączenie tych składników, to prawdziwe dzieło kulinarna. Tak dobrych kotletów jeszcze nie jadłam, dzielę się dziś z Wami genialnym przepisem na kotlety pod pierzynką.
6 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet kurczaka
• 2 korzenie pietruszki
• 3 marchewki
• 1 cebula
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
• Olej do smażenia
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu
• 10 dag sera żółtego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę an rozgrzanym oleju z każdej strony.
2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki, pietruszki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa solę, dodaję do cebuli i smażę. Po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia, łączę z majonezem oraz ketchupem. Dokładnie mieszam, nakładam na każdy kotlet.
3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, posypuję wierzch kotletów. Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
4. Kotlety gotowe.
5. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation