Kuchnia

Na obiad

SZYBKI OBIAD

Przepis na ekspresowy wegański obiad
Składniki na 1 porcję:

· Brokuł – kilka różyczek (100 g)
· Papryka – ⅔ sztuki (90 g)
· Tofu naturalne – ⅔ sztuki (115 g)
· Sos sojowy – 1 łyżka (10 g)
· Oliwa z oliwek – 1 łyżka (10 g)
· Czosnek granulowany – ½ łyżeczki
· Chili w proszku – szczypta
· Frytki mrożone – ok. 200 g

Wykonanie
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Poprzełamuj brokuł na mniejsze różyczki, pokrój paprykę w dużą kostkę i tofu w ok. 1 cm kostkę. Wymieszaj je z sosem sojowym, oliwą, czosnkiem granulowanym i chili. Wyłóż całość na blaszkę. Dołóż mrożone frytki. Piecz około 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation