Kuchnia

troche pieprzu ... troche soli ...

Serca drobiowe na ostro :)

1/2 kg serc kurzych
100 g pieczarek
garść suszonych grzybów
duża marchew
2 łodygi selera naciowego
szklanka bulionu wołowego
2 łyżki przecieru pomidorowego
cebula
ząbek czosnku
łyżka suszonej bazylii
łyżka chili w proszku (jeśli nie lubicie bardzo ostrych potraw, ograniczyć wg uznania)
sól, pieprz
natka pietruszki do podania


Serca umyć, oczyścić z tłuszczu, przysmażyć na suchej patelni, na rumiano do momentu ,aż będą lekko miękkie. Dodać warzywa pokrojone w plasterki, posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę składników, zalać rosołem i przecierem pomidorowym. Dusić pod przykryciem do miękkości, jeśli sos odparuję dolać odrobinę wody. Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Smacznego!


http://czympachnieuzakow.blox.pl/2011/02/Serca-drobiowe-na-ostro-wg-diety-Dukana.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation