Kuchnia

Truskawki

składniki:
1 żółtko
1 łyżeczka wody
1 opakowanie ciasta francuskeigo
6 łyżek Nutelli
6 Łyżek dżemu truskawkowego
2 duże truskawki, pokrojone wzdłuż i wyryte w serca
gruboziarnisty cukier

Z ciasta francuskiego wyciąć 12 prostokątów. Podzielić na pół. Na każdym z 6 prostokątów, rozłożyć 1 czubata łyżeczkę Nutelli, zostawiając 1 cm ramkę wokół krawędzi. Następnie nałożyć na to warstwę dżemu truskawkowego, ponownie zostawiając 1 cm krawędź wokół. Na środku umieścić truskawkę. Nakryć kolejnym prostokątem ciasta wycinając w środku miejsce na truskawkę. Zrobić szczelinki widelcem po brzegach. Posmarować żółtkiem i posypać cukrem.

Piec w ok. 200 stopniach przez 12-14 minut, aż zrobią się złotobrązowe.

Smacznego! :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation