Kuchnia

Truskawki

Omlet z truskawkami i wiórkami kokosowymi - Przepis - Onet Gotowanie

Składniki
2 łyżki wiórków kokosowych
3 jajka
1/2 banana
10 dag chudego twarogu
2 łyżki płatków owsianych
łyżka oleju
opakowanie mrożonych truskawek
cukier waniliowy
po szczypcie cynamonu i kardamonu
listki mięty lub melisy do dekoracji
Etapy przygotowania
1

Wiórki podsmaż na suchej patelni na złoty kolor. Jajka roztrzep, wkrój banana, pokruszony ser, płatki owsiane i wiórki, wymieszaj. Usmaż omlet na łyżce oleju. Rozmrożone truskawki zmiksuj z cukrem waniliowym, cynamonem i kardamonem. Omlet złóż na pół, polej musem z truskawek, udekoruj zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation