Kuchnia

Truskawki

Składniki
150 g cukru pudru (+ trochę do ozdoby)
150 g mąki + 1 łyżeczka proszku do pieczenia
30 g mleka odtłuszczonego w proszku
2 jajka
180 g mąki lub skrobi kukurydzianej
5 łyżeczek oleju słonecznikowego
100 g kremowego serka o niskiej zawartości tłuszczu
50 g cukru pudru
dowolne owoce np.: maliny, truskawki, owoce leśne
Metoda Przyrządzania
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę do pieczenia posmaruj lekko masłem, posyp cukrem pudrem, a nadmiar cukru odsyp. Ubij jajka w dużej misce, dodaj do nich resztę produktów i dobrze wymieszaj. Wlej masę do formy i piecz przez 40 minut. Gdy ciasto będzie gotowe, wyłącz piekarnik i zostaw w nim ciasto jeszcze przez 20 minut, nie otwierając drzwiczek. Potem wyjmij ciasto i zostaw do ostygnięcia. Zmiksuj serek z cukrem pudrem, pokryj nim wierzch ciasta i ozdób owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation